skip to Main Content
EP | He Is Near

EP | He is near

He is near…

De afgelopen maanden zijn we als Loft bezig geweest met het schrijven en produceren van een EP met de titel ‘He is near’. We hebben een begeerte om Nederland een nieuwe sound te brengen, die kenmerkend is voor onze eigen signatuur, maar bovenal mensen in diepe aanbidding voor God brengt.

Ik geloof dat God de afgelopen jaren in mij een passie heeft gelegd voor geluid en het experimenteren daarmee. Met Loft Worship wil ik deze passie, om een nieuw geluid te laten horen tot eer van God, tot uiting brengen. Ook geloof ik dat God ons als songwriters door zijn geest inspireert, om Zijn liefde op nieuwe en diepere manieren bekend te maken aan ons. Zijn liefde wekt een verlangen op om hem te aanbidden met alles wat in mij zit.

De EP “He is near” die in oktober 2018 uitkomt is een resultaat van onze gezamenlijke inspiratie, die we hebben uitgewerkt tot vier nummers welke ons nauw aan het hart liggen. Are You ready is geschreven door Sanne en gaat over de heilige nabijheid en grootheid van de levende God. Dichterbij is een Nederlandse vertaling van Closer (Bethel Music). Het gaat over de overweldigende liefde van God en het verlangen naar zijn nabijheid en een diepere relatie met Hem. Rejoice is ook geschreven door Sanne en gaat over het niet laten ontnemen van je vreugde, ondanks beproevingen en moeilijkheden. Ik hou van U heer is een Nederlandse vertaling van Jesus we love You (Bethel Music) en dit lied spreekt aanbidding en liefde richting Jezus uit, als antwoord op zijn genade en alles wat hij doet.

Voor mij betekent de relatie met Jezus het ontvangen van zijn liefde en dit tegelijk beantwoorden met mijn eigen affectie en toewijding. Ik heb hem lief, want hij heeft mij eerst liefgehad (1 Joh 4: 19). In de liederen die we hebben opgenomen komt voor mij deze wisselwerking met Jezus speciaal naar voren, waarin liefde, de vreugde die daaruit voortkomt en zijn nabijheid centraal staan.

Hopelijk ben je als lezer van deze blog enthousiast geworden en ben je bij de release op 20 oktober, om mee te aanbidden met de songs en de EP aan te schaffen. De nummers zullen je hart raken op een bijzondere manier. Ben jij klaar voor een nieuw geluid van aanbidding?

 

Door Stefan van den Born

Facebook Reactie
X