skip to Main Content
De Eerste Single In De Reeks Van 4! “Arise”

De eerste single in de reeks van 4! “Arise”

Arise heet het nummer. Geschreven door o.a. Sanne Paas en in mei 2022 gereleased.
Beluister hem via spotify of youtube.
Sanne vertelt over het schrijfproces en het nummer:
“In december 2019 kwam het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat de dochter van een aanbiddingsleider uit Amerika plotseling was overleden. Vol geloof organiseerden ze gebeds en worshipavonden om te focussen op Jezus en te geloven voor een wonder. Dit maakte op mij, en ook op veel anderen wereldwijd, zo’n impact en indruk. Deze mama stond op en daarmee bracht ze geloof in the global church. Wat de uitkomst ook was, er werd geloof gezaaid in levens van mensen om wonderen te verwachten en te gaan voor bovennatuurlijke dingen.
Toen startte voor mij het lied Arise. “The church is waking up, the earth is shaking up, by the power of the great I Am.” Ik was maanden bezig met het schrijven van deze teksten en voor mij werd het een veel breder ding dan alleen deze situatie van deze moeder.
Toen het lied al bijna klaar was verdween (en hoogstwaarschijnlijk verdronk) een vriend van mij. Hij was ook Loft Worship supporter en werkte mee in het ministry team. Tijdens de samenkomsten, toen hij nog niet gevonden was, zongen we dit lied en besefte ik me dat dit lied veel meer betekenis had dan alleen maar voor 1 situatie.
Het wordt tijd dat de kerk gaat op staan. En de kerk zijn geen gebouwen, organisatie’s of alleen maar leiders. Nee, het is het bruisende, bewegende lichaam van Christus. Wij allemaal. We mogen gaan opstaan. En Zijn licht laten zien. Door Hem komen we tot leven en mogen we die impact gaan maken.
Dit lied schreven we uiteindelijk met een groepje verder en werd een proclamatie song. Het bouwt geloof op en schudt wakker.
Het maakt bewust van wie je bent en dat het tijd is om op te staan en te schitteren. “Met reikhalzend verlangen immers verwacht de schepping het openbaar worden van de kinderen van God.” (Romeinen 8:19)
Facebook Reactie
X