skip to Main Content
Profetie En Loft Worship; Hoe Werkt Dat Precies?

Profetie en Loft Worship; hoe werkt dat precies?

We hebben allemaal de gave van profetie ontvangen. We geloven dat wij in samenwerking met de Heilige Geest, relatie met God en kennis van de bijbel levengevende woorden mogen uitspreken.

“Maar wie woorden van God doorgeeft, spreekt de mensen opbouwendbemoedigend en troostend toe.” 1 kortinthiers 14:3
Deze bijbeltekst is voor ons leidend als we bedenken waaraan onze woorden voldoen.
We oefenen met profeteren en dat geeft ook veel ruimte om Gods stem te leren verstaan. Soms vinden we het lastig om een beeld of woord te interpreteren, maar er veel ruimte voor genade en groei!

Soms komt er heel snel een beeld of woord, andere keren is het fijn om tijd te nemen om in tongen te spreken of God te aanbidden en te wachten tot Hij wat zegt.

Op de Loft Worship Night op 21 april 2023 kwamen er verschillende mensen naar voren die gebed of doorbraak nodig hadden. Naomi verteld over haar ervaring:

“Eén van de mensen die naar mij toekwam was een jongeman. Hij gaf aan van te voren het idee te hebben dat er iemand was met een specifiek woord voor hem. Bij de profetiën die tijdens de avond waren uitgesproken voelde hij zich niet aangesproken dus hij kwam naar voren om alsnog iets in ontvangst te mogen nemen. Ik vroeg of hij een specifiek thema had, maar liet dat helemaal open.
Ik merkte dat ik zenuwachtig werd; Als je weet dat een bepaald thema speelt, kun je namelijk ook áltijd terugvallen op wat de bijbel erover heeft te zeggen.
Bijvoorbeeld problemen met financiën > Hij zorgt voor je en je zult niets te kort hebben. Als hij zelfs voor de mussen zorgt, hoeveel te meer zal hij voor jou zorgen! Zaai en je zult oogsten, etc.
Gezondheidsklachten > Hij is gestorven aan het kruis en betaalde met Zijn striemen jouw genezing…

Maar daar stond ik dan.. helemaal geen thema. Dus echt leunend op God ben ik in tongetaal gaan spreken en dacht ik aan het woord ‘meditatie’. Ik kende deze man niet en wist niet of dit enigszins zou aansluiten.  Maar moedig begon het te stromen: Ik moet denken aan het woord meditatie. Je hebt het een tijd lang gedaan en er zijn andere invloeden bijgekomen. Maar meditatie met God is puur en een vorm waarin Hij ontzettend veel kan doen en zeggen. Hij wilt je uitnodigen om weer tijd met Hem en de bijbel te spenderen, maar zegt wel dat je waakzaam moet zijn om het puur te houden en het niet te mixen met boeddhisme oid…

Nog een paar andere thema’s kwamen voorbij en toen vroeg ik: ‘En, sluit het aan?’.
Hij vertelde meer dan 8 jaar in een klooster te hebben gewoond, meditatie een dagelijkse activiteit was maar inderdaad een heel aantal andere spiritualiteiten erdoorheen gehaald en er nu negatief in te staan. Hij voelde de uitnodiging en bedankte me.

We kunnen leven spreken, hoop spreken, mensen opnieuw Gods perspectief op de situatie laten zien maar ook het natuurlijke gebieden te gehoorzamen naar de hemel. We zijn mega krachtig en we zijn op de Loft Worship Nights niet te verlegen om dit te gebruiken!”

 

Facebook Reactie
X