skip to Main Content
Loft Worship Night 17 Januari | Intimate Setting

Loft Worship Night 17 januari | Intimate Setting

Door: Demi

Vrijdag 17 januari was de eerste Loft Worship avond van 2020, waarbij we meteen bijzonder van start gegaan zijn in dit nieuwe jaar.

Zelf heb ik deze avond meegemaakt achter de schermen (letterlijk) en deed ik de regie voor de livestream.
Door deze rol maak ik de avond anders mee, ik ben 2 uur lang gefocust op mooie beelden die de sfeer goed overbrengen en kan na de avond nog weinig zeggen over de bijzondere dingen die God heeft gedaan. Gelukkig hebben we dan het getuigenissenboek, de evaluatie met het team en natuurlijk kijk ik een dag later de hele avond terug waarbij ik geniet van alle bijzondere momenten van aanbidding die er op zo’n avond langskomen.

De rol die je hebt of inneemt is dus bepalend voor welke ervaring je hebt. Het is niet voor niets dat onze bassist in een eerdere blog schreef: “Tijdens de aanbidding krijg ik hiervan helaas altijd maar weinig mee vanaf het podium.”

Welke rol neem jij in wanneer je aanwezig bent op een Loft Worship avond? Wat verwacht je van God, wat verwacht je van de band maar ook belangrijk: wat verwacht je van jezelf? Kies jij ervoor God enthousiast te aanbidden met alles wat je op dat moment te brengen hebt, dan heb je door de rol die je inneemt waarschijnlijk iedere keer een hele bijzondere avond waarbij God tot je spreekt en je vernieuwt. Bovendien geloof ik ook dat je dan meebouwt aan een sfeer van aanbidding waarbij we gezamenlijk de Heilige Geest de ruimte geven om iedereen te bedienen. Dit is iets wat specifiek afgelopen avond door velen ervaren werd, “de hemel kwam op aarde om ons te bedienen”.

Jouw aanbidding is van waarde voor de mensen om je heen. Zeker bij de avonden zoals 17 januari waarbij de band in het midden in een kringetje staat en alle andere mensen daaromheen. ‘Intimate setting’ noemen we dit heel bewust omdat het heel intiem is om aan de overkant van de kring andere mensen te zien die God gepassioneerd aanbidden.
Op deze avonden is bovendien het onderscheid tussen band en publiek kleiner dan ooit.

We zien jouw graag terug op de volgende Loft Worship avond, op 21 februari!

Facebook Reactie
X