skip to Main Content
“Tijdens Een Aanbiddingsmoment Valt Het Indrukwekkende Van De Omgeving Even Weg, En Kun Je Opnieuw Alleen Onder De Indruk Zijn Van Hem.”

“Tijdens een aanbiddingsmoment valt het indrukwekkende van de omgeving even weg, en kun je opnieuw alleen onder de indruk zijn van Hem.”

Achter de schermen – Awakening Europe

Wat heeft iedereen genoten van Awakening Europe (AE)!
Honderden mensen gered, bevrijd en genezen. Het is een droom om er deel van te mogen zijn op deze schaal!

We nemen je mee in een kijkje achter de schermen. Want wat was het ook voor ons nieuw en spannend!

Voordat we überhaupt richting Rotterdam reden was er natuurlijk al meer voorbereid.
Met Loft Worship komt de band elke dinsdagavond samen om muzikaal te oefenen en meer te leren over profetische en vrije aanbidding. Ook is het een moment van elkaar beter leren kennen en bidden. Voor AE nam de band 3 oefenavonden. Er is specifiek gekeken naar het doel en de visie van het evenement en welke nummers daarbij horen. Profetische woorden, Bijbelteksten en dromen die mensen buiten of binnen Loft Worship krijgen worden gedeeld en daar worden we enthousiast van!

Op de donderdagochtend vertrekt een klein deel van de band al vroeg naar Rotterdam want we begeleiden de leidersdag. We doen het met een ‘akoestische set’. Er kwamen veel meer leiders opdagen dan verwacht (whoehoe) en het was een gave samenkomst! De band liet alle teugels los, want de Heilige Geest bewoog en daarop wilde we mee! Er was een geweldige eenheid! Aanbidding was niet iets was een band op een podiumpje stond te doen, maar een manifestatie van harten in de hele zaal. Ben sloot af met “eenheid is niet het doel, maar wel een middel om Jezus op aarde te zien bewegen”.

Vrijdagochtend gingen we met meer auto’s op pad. We zetten vaak allemaal een livelocatie op whatsapp aan zodat we zien wie waar rijdt. We komen aan op een parkeerplaats naast de artiesteningang. Je krijgt een batch om het gebouw in te kunnen. De muzikanten kunnen hun spullen direct achter het podium kwijt; wauw…. Dan ineens besef je dat je achter het podium staat en als je tussen de gordijnen gluurt zie je grote lampen, megageluidsystemen en mega veel mensen die het uitroepen naar God. Een aantal praktische zaken komen eerst; onze persoonlijke spullen neerzetten bij de kleedkamer, afspraken maken over lunchmogelijkheden en even ‘landen’. Op events waar de Heilige Geest ruimte krijgt kun je maar weinig op het draaiboek afgaan. Heerlijk, maar ook flexibel schakelen. Uiteindelijk met een broodje in de maag mag de soundcheck beginnen.

Terwijl we het podium oplopen met ieder zijn instrument liggen daar nog aanbiddingsleiders van de voorgaande band. Lekker laten liggen. Dus wij het podium opgebouwd en even kunnen wennen. Familie en andere teamleden komen de zaal binnen gelopen. Na een korte soundcheck zorgt iedereen dat ie op zijn plek klaar staan.

En dan komt het gekke; ondanks het hoge podium met mega licht en geluidsystemen, geweldige sprekers en gasten, aantallen bezoekers…. God blijft hetzelfde en aanbidding blijft altijd gaan om ons hart naar hem en Zijn hart voor ons. Wat wij als groep al 7 jaar doen, in groeien – persoonlijk en met elkaar- doen we nu in Ahoy.
Net zoals tijdens een Loft Worship Night zoeken we nog wel eens. Waar wil de Heilige Geest heen? Tijdens een moment van Awakening Europe begon de zaal te zingen. Net zoals tijdens de leiderschapsmeeting de dag ervoor. Maar dit keer is het de bridge van een van onze eigen nummers.

We schrijven onze nummers omdat we geloven dat de teksten en proclamaties voor Nederland en voor nu zijn. Wat een geweldig moment is het dat te zien en horen gebeuren. Genieten.

Heidi Baker neemt het van Sanne over. Er was nog een grappig onder onsje tussen Sanne en Heidi Baker en vervolgens werd iedereen de stad ingestuurd om Jezus te brengen. Wauw!

Nadat wij, overweldigd door deze ervaring, van het podium lopen ontmoeten we nog Jeremy Riddle. We bidden samen en dragen het stokje aan hem over; hij leidt vanavond de aanbidding.

We halen onze spullen van de kleedkamer en zoeken elkaar snel op om na te praten.
Dat doen wij het liefst onder het genot van eten, dus we zoeken een leuk restaurantje in de buurt.

Conclusie tijdens het etentje: wat is het gaaf om met de Heilige Geest en zo velen in eenheid God te aanbidden, ons over te geven en andere mensen die Jezus nog niet kennen hiermee in aanraking te laten komen.

Wil je de beelden ervan zien? Check ons youtube kanaal!

Facebook Reactie
X